Beweegtuin Duistervoorde is geopend

22 september 2016

TWELLO.- Op donderdag 22 september om 10.00 uur is bij de Martinushof in Twello de eerste beweegtuin in onze regio geopend door Hans van der Sleen, wethouder sport, samen met Olga Commandeur, bekend als atlete en presentatrice van Nederland in Beweging. Om dit sportieve moment een extra feestelijk tintje te geven hebben bekende Voorster sporters onder haar leiding een sportprogramma afgewerkt.

Bewegen is belangrijk. Voor jongeren, maar ook zeker voor ouderen in de gemeente Voorst. Daarom is beweegtuin Duistervoorde gerealiseerd. Een beweegtuin stimuleert mensen om regelmatig, op een ongedwongen manier en met plezier te bewegen. Tegelijkertijd laten oefeningen zich direct vertalen naar het beter functioneren in het dagelijks leven en laten ouderen zich zelfverzekerder voelen in hun algemeen dagelijks handelen. Daarnaast is het sociale aspect minstens zo belangrijk; bewegen in groepsverband geeft gezelligheid en een gezamenlijke binding.

In de wijk Duistervoorde in Twello was tot nu toe nog geen passend beweegaanbod voor ouderen. De buurtsportcoach van de Gemeente Voorst, Stichting Trimenzo, fysiotherapeutisch centrum De Boombosch en de Multisportvereniging Voorwaarts hebben hun handen ineen geslagen om daarmee een beweegtuin voor ouderen te realiseren in de tuin van woonzorgcentrum de Martinushof. Door de realisatie van deze beweegtuin en een goede programmering daar omheen, kunnen zowel bewoners van de Martinushof als bewoners uit de omliggende wijk gestimuleerd worden in beweging te komen en te blijven.

De beweegtuin past heel goed in het streven van Trimenzo en IJsseldal wonen om het gebouw van de Martinushof meer open te stellen voor de buurt. Zo is er ook een mooie nieuwe ruimte gecreëerd voor de dagbestedingsgroepen van Mens en Welzijn waar per week in meerdere groepen enkele tientallen bezoekers gebruik van maken. En op 6 september jl. is hier ook het Trefpunt Duistervoorde geopend dat ontstaan is uit een initiatief van de gemeente om het voor wijkbewoners makkelijker te maken elkaar te ontmoeten. Op dit moment, zo kort na de opening, zijn er wekelijks 8 groepen actief die hier hun vrijetijdsbesteding hebben.

De beweegtuin is tot stand gekomen door sponsoring van landelijke fondsen en plaatselijke sponsoren. Het initiatief is zodanig aangeslagen bij deze partijen dat het geld voor de bweegtuin in zeer korte tijd bij elkaar was.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016