Prettig wonen en plezierig ouder worden in de Benring

21 september 2016

VOORST.- De afgelopen jaren heeft de Benring een ware metamorfose ondergaan. Het voormalige verzorgingshuis is nu een vitale woon- en leefgemeenschap, dichtbij het centrum van Voorst. Met comfortabele, betaalbare woonstudio's en tweekamerappartementen. Plus veel extra's. Op vrijdag 23 september is er een Open huis en eind oktober wordt de nieuwe Benring officieel geopend.

Juist voor oudere mensen biedt appatementengebouw de Benring veel comfort, gemak en gezelligheid. Naast de gelijkvloerse woningen zijn er op elke verdieping kleinschalige gemeenschappelijke ruimtes en woonkeukens. Op de begane grond is er een grote recreatiezaal waar diverse activiteiten worden georganiseerd door en voor bewoners en vrijwilligers. Ook is de huismeester regelmatig aanwezig voor kleine technische vragen. Thuiszorg of andere dienstverlening worden geregeld door Trimenzo. Bijzonder is ook dat de woningen op het terrein verhuurd zijn aan jongeren. Deze 'buren' organiseren regelmatig activiteiten en verlenen diensten voor de oudere bewoners.

Woonzorgcoöperatie
Inwoners, ondernemers en andere betrokken organisaties en verenigingen uit Voorst hebben een Woonzorgcoöperatie opgericht. Met elkaar zorgen ze voor leuke activiteiten voor bewoners en inwoners, verwelkomen nieuwe huurders en geïnteresseerden en organiseren andere zaken die zorgen voor een gezellige sfeer, ontmoetingen en reuring in de Benring.

Bejaardenhuis een tweede jeugd
Habion,landelijke woningcorporatie voor ouderen, heeft de Benring en tweede jeugd gegeven. Door de gewijzigde regelgeving moeten ouderen langer thuis blijven wonen. Goede betaalbare huurwoningen en dienstverlening zijn daarvoor belangrijk. Ook kan een woongebouw voor ouderen een belangrijke rol spelen in de leefbaarheid van een dorp of stad. De Benring is het eerste project dat Habion in het kader van 'bejaardenhuis een tweede jeugd' een nieuwe toekomst heeft gegeven. Zaterdag 29 oktober 2016 wordt appartementengebouw de Benring officieel geopend.

Open huis op vrijdag 23 september
Heeft u  belangstelling voor een woonstudio of 2-kamerappartement? Of bent u benieuwd naar de vernieuwde Benring? Bezoek dan het Open huis op vrijdag 23 septemner tussen 14.00 en 15.30 uur in de Benring aan de Tuinstraat 51 in Voorst. Of neem contact op met MVGM Wonen of de Woonzorgcoöperatie Voorst. Zij kunnen informatie geven over de huurprijzen en de actuele beschikbaarheid van de woningen:

MVGM Wonen, Verhuurkantoor Arnhem, Mr. E.N. van Kleffensstraat 4, 6842 CV Arnhem. Telefoon: 026- 357 52 33, e-mail: verhuur.arnhem@mvgm.nl, website: www.ikwilhuren.nu of www.mvgm.nl
Woonzorgcoöperatie Voorst en Omgeving u.a., Tuinstraat 51, 7383 XC Voorst, e-mail: info@woonzorgcooperatievoorst.nl, website: www.woonzorgcooperatievoorst.nl

 

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016