Trefpunt Duistervoorde van start

14 september 2016

TWELLO.- Burgemeester Penninx opende dinsdagmiddag 6 september onder belangstelling van ruim 150 gasten Het Trefpunt Duiservoorde. Het Trefpunt is gevestigd in het gebouw de Martinushof en is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die beheofte aan gezelligheid heeft.

In zijn openingsspeech gaf burgemeester Penninx aan dat de ontmoetingsplaats weliswaar in Duistervoorde is gevestigd, maar dat zij haar deuren openstelt voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Dus ook voor Twellonaren die niet in de wijk Duistervoorde wonen. De scheiding binnen het dorp die er van oudsher was is er niet meer. Gerard Küpers van Trimenzo vertelt dat het idee voor Het Trefpunt Duistervoorde is ontstaan na een enqûete in de buurt. Hieruit bleek dat veel mensen behoefte hadden aan een plek om samen activiteiten te ondernemen of elkaar te ontmoeten. Diverse organisaties zijn betrokken bij de invulling van Het Trefpunt. Zij hebben gezamenlijk een gevarieerd programma opgesteld met voor ieder wat wils. Vanuit het Rode Kruis laat de afdeling Welfare de gasten creatief bezig zijn. Er is een goed bezochte spellenmiddag en elke tweede donderdag van de maand is er een gezellige bingo waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Eenmaal per twee weken kunt u samen zingen onder leiding van Wil Rothengatter. Op maandagmiddag kan iedereen voor wie het biet mogelijk isom naar de reguliere sportschool te gaan bewegen bij de gymmiddag. Hierbij wordt vanaf 22 september gebruik gemaakt van de nieuwe beweegtuin die wordt aangelegd voor de Martinushof. De bloemschikgroep is ook tweewekelijks actief en heeft voor de opening de prachtige bloemstukjes verzorgd. Elke ochtend kan men gezellig koffiedrinken in de Koffiecorner. En natuurlijk is er elke eerste dinsdag van de maand Het Trefpunt Duistervoorde Café.

Een dergelijk initiatief kan natuurlijk alleen bestaan met de inzet van vrijwilligers. Wilt u uw steentje bijdragen als vrijwilliger, heeft u vragen of wilt u meer informatie over Het Trefpunt Duistervoorde? Neem dan contact op met de beheerder Joke van de Berg per e-mail: trefpuntduistervoorde@gmail.com of telefonisch: 06-12253086.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016