Trimenzo moet snijden en cliënt gaat dat merken

13 mei 2016

Er verdwijnen opnieuw banen bij Voorster zorgaanbieder Trimenzo. Omdat met minder mensen dezelfde hoeveelheid zorg moet worden geleverd, gaan ook de cliënten dit merken. Daarover zijn zij gisteren per brief op de hoogte gesteld. Door op een andere manier te werken kan Trimenzo straks bijvoorbeeld geen vaste tijd meer garanderen om iemand te douchen, en ook kan het zijn dat dit door een onbekende verzorgende gebeurt. „We hebben altijd de klant centraal gezet, maar dat kan nu niet meer. We kunnen niet langer iets garanderen”, zegt directeur Henk-Jan van Essen.
De nieuwe afslankingsoperatie is het gevolg van rijksbeleid om mensen langer thuis te laten wonen. Het budget voor de woonzorginstellingen wordt daarvoor jaarlijks gekort. Daardoor krijgt Trimenzo nu nog maar 93 procent vergoed van de zorg die het vorig jaar leverde. „De behoefte aan zorg is er nog altijd, maar het geld dat daarvoor beschikbaar is wordt steeds minder.”
In totaal neemt Trimenzo voor het eind van de zomer afscheid van zo’n veertig mensen (20 fte), die allemaal via ‘natuurlijk verloop’ ‘afvloeien’. Het gaat om contracten die aflopen op en om flexwerkers die niet meer worden ingezet. Er vallen geen gedwongen ontslagen.
Volgens Van Essen is bij de volgende, al aangekondigde bezuinigingsoperatie een cliëntenstop een reële optie: „Het is wachten tot het vastloopt in de zorg. En pas áls dat gebeurt, ondernemen ze actie in Den Haag...”

Bron: de Stentor, vrijdag 13 mei 2016

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016