Trimenzo wederom ISO gecertificeerd

21 september 2016

TWELLO.- Van 14 tot en met 16 september 2016 heeft een externe onafhankelijke auditor van Tüv Rheinland de cruciale bedrijfsprocessen binnen de lokale woonzorgorganisatie Trimenzo onder de loep genomen. Hierbij ontving Trimenzo evenals vorig jaar wederom haar ISO 9001 certificaat.

De auditor was onder de indruk van de bevlogenheid van de medewerkers ondanks de moeilijke tijd waar zorgorganisaties op dit moment inzitten door bezuinigingen en vooral personeelstekorten deze zomer. Ook constateerde zij een verhoogde meldingsbereidheid van incidenten wat een open en veilig klimaat weergeeft. Bij slechts een drietal processen zullen met name op het evaluatievlak nog enige verbetering toegepast moeten worden en er waren negen zeer positieve bevindingen.

De ISO voor de zorg is een Europese Norm voor beoordeling van het kwaliteitsmanagementsysteem van organisaties in zorg en welzijn. Hierin zijn de eisen geformuleerd die gesteld worden aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een zorgorganisatie. Het kwaliteitsmanagementsysteem wordt beoordeeld en de uitvoering daarvan wordt getoetst van directeur-bestuurder tot uitvoerenden. Ook wordt gecontroleerd of de 'cyclus plan-do-check-act' volledig uitgevoerd wordt in de praktijk. De ISO-normen dienen ook als referentiekader/beoordelingskader voor het certificeren van zorgorganisaties. Hierbij worden ook de wet- en regelgeving, sectorspecifieke normen, praktijkrichtlijnen en risicomanagement getoetst.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016