Van Tovertafel tot knuffelzeehond: de Benring krijgt het

12 juni 2017

VOORST.- De Benring is in de gelukkige omstandigheid een ondersteunende vriendenstichting te hebben, de stichting steunfonds Het Grotenhuis, die met grote regelmaat extra dingen kan doen om het welzijn van onze bewoners te ondersteunen. Ook nu weer hebben we een beroep op hen kunnen doen voor een mooie extra aanvulling op het dagelijks leven in de Benring.

In overleg met deze vriendenstichting hebben we aan kunnen schaffen:
De Tovertafel. De Tovertafel is een speels product voor ouderen. De unieke en interactieve spellen zijn ontwikkeld om de spelers te stimuleren in zowel lichamelijke activiteit als samenspel met anderen. En minstens zo belangrijk: ze brengen een heleboel vrolijkheid en plezier!

Paro de zeehond. Paro de zeehond is een sociale robot die interactie en communicatie stimuleert. De witte vacht, de grote ogen en zijn levensechte gedrag zorgen voor bijzondere momenten van rust tijdens het gebruik. Paro reageert op geluid, aanraking, beweging, licht/donker en onthoudt zijn naam op lange termijn.

Ballendekens. Een ballendeken is een hulp om te kalmeren en de zintuigen te stimuleren. De ballendeken bestaat uit geluidsarme plastic ballen die het lichaam puntsgewijs stimuleren. De deken heeft een rustgevende werking en geeft een gevoel van geborgenheid.

De stichting Het Grotenhuis wil deze materialen graag aanbieden aan de bewoners van de Benring tijdens een feestelijke bijeenkomst op 15 juni om 15.00 uur in de woonkeuken op de eerste etage.

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016