Word jij de nieuwe collega van Alie?

08 oktober 2017

Ik ben Alie Egberts en werk als verzorgende IG. Nadat ik 24 jaar als gastvrouw bij Trimenzo heb gewerkt, ben ik 3 jaar geleden gestart met de opleiding verzorgende IG via mijn werkgever. Het diploma heb ik inmiddels op zak en met veel plezier werk ik nu in een thuiszorgteam.

Eigenlijk had ik niet gedacht dat het werken in de thuiszorg iets voor mij zou zijn. Dit blijkt in de praktijk niet te kloppen. Het geeft mij veel vrijheid waar ik mij heel goed bij voel. En ik krijg veel warmte terug van cliënten en voldoening door de inhoud van het werk.

Mijn rol is door mijn functiewisseling wel veranderd, maar mijn omgangswijze niet. Als je cliënten met een glimlach, humor en oprechte interesse begroet, ontvang je dat terug en is het goed samenwerken. Iemand in zijn waarde laten en de zelfstandigheid voorop laten staan bij het bieden van zorg vind ik belangrijk. Onder het (ver)zorgen let ik op het welzijn en knoop hierover een gesprekje aan. In de zorg krijgen we vaak de opmerking “heb je daar wel tijd voor?”. Maar die tijd maak je zelf. Als je open staat voor alles, in het hier en nu kunt zijn en creatief bent, zet je de tijd naar jouw hand. Wanneer ik wegga, kijk ik altijd even achterom om te zien of ik alles netjes heb achtergelaten en niets vergeten ben. Dat is ook het moment om de cliënt nog een fijne dag te wensen om vervolgens alles weer los te laten en er helemaal te zijn voor de volgende cliënt.

De zorgteams van Trimenzo zijn op zoek naar nieuwe collega’s die net als ik graag voor een glimlach zorgen en met aandacht passende zorg bieden. Voel jij je aangesproken? Neem dan een kijkje bij de vacatures op deze website. 

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016