Workshop van Olga Commandeur in Beweegtuin Duistervoorde

19 juli 2017

TWELLO.- De Beweegtuin Duistervoorde, gelegen bij woonzorgcentrum Martinushof, werd vorig jaar september op grootste wijze geopend door Olga Commandeur, bekend van het Tv-programma 'Nederland in Beweging!'. Onder massaal toegstroomde belangstelling, onder wie veel ouderen, introduceerde Olga Commandeur op kenmerkende wijze de mogelijkheden die de Beweegtuin en haar toestellen biedt.

Om beweging en het gebruik van de beweegtuin te stimuleren hebben Buurtsportcoaches van SV Voorwaarts en Mens en Welzijn Voorst afgelopen voorjaar het initiatief genomen in het opzetten van een wekelijks beweegprogramma in combinatie met Jeu de Boules voor bewoners, omwonenden en bezoekers van de Dagbesteding van/op de Martiushof. Daarnaast hebben er een aantal sportieve ontmoetingen plaatsgevonden onder het motto: 'jong en oud samen actief!'.Zowel groep 3 en 4 van de Martinusschool en deelnemers van De Kruidentuin zijn langs geweest. Ook staan er bezoekjes van andere dagbestedingsloacties aan de Beweegtuin Duistervoorde gepland. Kortom, mooie verbindingen die zorgen voor ontmoeting en plezier in bewegen!

Train-de-trainer-workshop met Olga Commandeur
Om deze ontwikkelingen meer kracht bij te zetten wordt er dinsdag 29 augustus a.s. van 10.00-12.30 uur een speciale workshop gegeven door Olga Commandeur. De workshop is bedoeld voor activiteitenbegeleiders, buurtsportcoaches, fysiotherapeuten, verzorgenden, vrijwilligers, mantelzorgers, etc. uit de gemeente Voorst. Vindt u het leuk om ouderen te begeleiden naar een actiever leven? Wellicht wilt u actief betrokken zijn bij het organiseren van beweegactiviteiten in de beweegtuin of elders in de gemeente Voorst? Dan is deze workshop perfect voor u!

Informatie en aanmelden
De workshop van Olga Commandeur is gratis en wordt mogelijk gemaakt door Yalp, tevens leverancier van de toestellen van de Beweegtuin Duistervoorde. Voor het theoriegedeelte van de workshop wordt gebruik gemaakt van Het Trefpunt Duistervoorde, het praktijkgedeelte vindt plaats buiten in de beweegtuin. Wegens beperkte deelname (+/- 25 á 30 personen) is aanmelden voor de workshop noodzakelijk.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met Gerran Protzman, Buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst. E-mail: g.protzman@mensenwelzijn.nl. Telefoon: (0571) 277 941 en 06 40 10 36 11

Wij verwelkomen u graag op de workshop dinsdag 29 augustus a.s.! 

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016