Zorggroep Apeldoorn en omstreken en Trimenzo onderzoeken fusie

16 februari 2018

De lokale zorgorganisaties Zorggroep Apeldoorn en omstreken (ZGA e.o.) en Trimenzo zijn samen in gesprek om de mogelijkheden tot een fusie te onderzoeken.

ZGA e.o. en Trimenzo bieden beiden verpleeghuiszorg en thuiszorg in de regio Apeldoorn en Voorst. In Twello ligt al een verbinding tussen beide organisaties doordat Locatie Twello van ZGA e.o. gevestigd is in het gebouw van locatie de Martinushof van Trimenzo. Beide organisaties bieden hier verpleeghuiszorg aan. Door hun krachten en expertise te bundelen willen beide partijen de ondersteuningsprocessen versterken met als doel om binnen de steeds complexere wet- en regelgeving kwalitatief optimale zorg- en dienstverlening te bieden. Het welzijn van de cliënten staat hierbij voor beide zorgorganisaties voorop.

Na het vertrek van de Raad van Bestuur van ZGA e.o. heeft de Raad van Toezicht per 1 januari jl. een interim-bestuurder aangesteld. Bij Trimenzo neemt de huidige bestuurder per 1 maart a.s. afscheid en wordt dan ook vervangen door een tijdelijke bestuurder. Beide interim bestuurders gaan, na goed overleg met hun Raden van Toezicht, de komende maanden onderzoeken of een fusie tussen ZGA e.o. en Trimenzo de verwachte toegevoegde waarde heeft voor cliënten en de organisaties en hoe dit vorm en inhoud kan krijgen. Hierbij worden vanzelfsprekend de ondernemingsraden en cliëntenraden nauw betrokken. De verwachting is dat er deze zomer meer duidelijk is.

 

Deel dit via

Laatste nieuws

23 oktober 2017
06 september 2017
02 november 2016