Personenalarmering

Eén druk op de knop is voldoende om hulp in  te schakelen. Een geruststellende gedachte voor u en uw naasten.

Wat is personenalarmering?
U woont zelfstandig thuis, maar u bent op zoek naar meer veiligheid. Personenalarmering maakt het mogelijk om met een gerust gevoel in uw thuissituatie te wonen. In geval van nood kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, eenvoudig en snel uw mantelzorger of professionele zorg van Trimenzo oproepen.

Hoe werk het?
Voor personenalarmering werkt Trimenzo samen met FocusCura. Bij FocusCura kunt u zich aanmelden voor personenalarmering. FocusCura plaatst bij u thuis een alarmeringsapparaat. U draagt een hals- of polszender met alarmknop waarmee u in uw thuissituatie op ieder moment een alarmoproep kunt doen. U krijgt dan contact met een medewerker van de zorgcentrale die u vraagt wat er aan de hand is en hulp inschakelt.

Wie komt mij helpen als ik een alarmoproep heb gedaan?
Wie er bij u langs komt, is afhankelijk van de afspraken die u met FocusCura en Trimenzo maakt. U kunt zelf aangeven wie gebeld wordt als eerste contactpersoon. Dat kan een familielid of buurman/vrouw zijn of een goede bekende. Belangrijk is dat die persoon de bereidheid en de mogelijkheid heeft om naar u toe te gaan en toegang heeft tot uw huis wanneer de centrale een melding aan hen doorgeeft.

Ontvangt u al thuiszorg van Trimenzo? Dan kunt u er ook voor kiezen om professionele opvolging van Trimenzo te ontvangen. De centrale neemt in dat geval contact op met een zorgmedewerker van Trimenzo die bij u langs komt voor de nodige hulp. Deze zorg wordt dan gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Heeft u geen zorgindicatie bij Trimenzo? Dan is het helaas niet mogelijk om de zorgopvolging via Trimenzo te regelen. U kunt dan alleen gebruik maken van de opvolging door uw eerst contactpersoon of er voor kiezen om personenalarmering af te nemen bij een andere zorgorganisatie. 

Toegang tot de woning na alarmering
FocusCura biedt u de mogelijkheid om een gecertificeerde sleutelkluis te huren. Voor een vast, laag bedrag per maand kunt u erop vertrouwen dat uw thuiszorg altijd veilig toegang heeft tot uw woning.

Aanmelden voor personenalarmering
U kunt zich aanmelden voor personenalarmering door op deze link te klikken. U wordt dan rechtstreeks doorgeleid naar een aanmeldformulier van FocusCura. Hier vindt u ook de actuele tarieven voor personenalarmering en de huur van een sleutelkluis. Wilt u alleen een sleutelkluis bestellen dan kan dat via deze link.

Algemene voorwaarden
De Algemene voorwaarden voor professionele alarmopvolging door Trimenzo vindt u onderaan deze pagina.

Meer informatie
Meer weten over personenalarmering? Wij helpen u graag. U kunt van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur contact opnemen met het secretariaat van Trimenzo op telefoonnummer (0571) 28 36 00. U kunt uw vraag ook stellen door een e-mail te sturen aan info@trimenzo.nl.